Entrepreneurs in residence

Vill du utvecklas till framtidens ledare, vara med och bygga framgångsrika startup-bolag och arbeta med idéer som kan förändra världen? Ta chansen och ansök till trainee-programmet där du arbetar i verkliga case, coachas av erfarna affärscoacher och samlar verktyg för att bli en vass entreprenör.

Om trainee-programmet

LEAD Entrepreneurs in Residence är ett unikt trainee-program med fokus på entreprenörskap. Programmet är utvecklat av LEAD och erbjuder dig en unik möjlighet att utvecklas som ledare och entreprenör. Genom programmet skapar du förutsättningarna för framtidens bolag med dig i huvudrollen.

Under sex månader arbetar du tätt i ett team med andra traineer där ni har ett tydligt uppdrag – att omvandla nya idéer eller ny teknik till startup-bolag med potential att lyckas. Till er hjälp har ni erfarna affärscoacher som ser till att stötta, pusha och ge er verktygen för att driva era projekt framåt. Programmet är på heltid och du kommer att ersättas med traineelön.

Ansökan till programmet 2022 är nu öppen och stänger den 20 februari 2022.

Som Entrepreneur in Residence får du

  • Utveckla en bred kompetens med verktyg och metoder inom affärsutveckling, som du sedan arbetar med i ett projekt.
  • Utvärdera affärspotentialen av casen under coachning av erfarna affärscoacher och stöd av moderna affärsutvecklingsmetoder.
  • Individuell coachning både i affärstänk och för din personliga utveckling med en utvald affärscoach hos en av Sveriges främsta företagsinkubatorer.
  • Möjlighet att arbeta hands-on med verkliga affärscase med potential att bli framgångsrika bolag.
  • Arbeta i ett företagande sammanhang tillsammans med andra entreprenörer och vara en del av ett startup community.
  • Trainee-lön för ditt arbete och möjlighet att positionera dig som en nyckelmedlem/medgrundare i en tech-startup.

Arbetsuppgifter

Inledningsvis tilldelas teamet ett flertal idéer och teknologier sprungna ur forskning och/eller bolag i regionen. Er uppgift blir att identifiera potentiella marknader, testa hypoteser, verifiera affärsidéer och utveckla möjliga affärsmodeller.

Detta gör teamet bland annat genom:

  • Marknadsundersökningar
  • Nätverkande
  • Samtal med intressenter
  • Utveckling av arbetsprocesser och mycket mer

Din profil

Du är en lyhörd och nyfiken lagspelare med hög social kompetens som drivs av att ta dig an utmaningar. Du har ett starkt analytiskt tankesätt och är mån om att ditt arbete håller hög kvalitet. Du kan uttrycka dig obehindrat på engelska i tal och skrift.

För att passa i programmet tror vi att du har ett brinnande intresse för affärsutveckling och motiveras av att skapa nytta/värde såväl för kunden som för samhället i stort.

Mycket av din tid i trainee-programmet genomförs i grupp, vilket gör att vi önskar sätta samman en grupp personer med olika styrkor och kunskaper. Därför kan du ansöka till programmet även om du inte identifierar dig med samtliga egenskaper.

Programstart

Programmet startar i början av september varje år och ansökningsperioden är öppen mellan december och februari.

Frågor om rekryteringen

Frågor om programmet

Eva Vollmer

Projektledare

eva.vollmer@lead.se

+46 72 281 77 30

Hur är det att vara en Entrepreneur in Residence?

Vad gör man egentligen som Entrepreneur in Residence på LEAD? Vi frågade Maja Lindberg och Victor Borén som har arbetat som traineer på LEAD under 2019.

Exempel på case hos LEAD

Här hittar du några av de spännande case som entreprenörerna hos LEAD har arbetat med under trainee-programmet.

Inviwo

Är en mjukvaruplattform som utvecklas för att snabbt skapa skräddarsydda visualiseringar. Mjukvaran är baserad på öppen källkod och forskarna bakom Inviwo ville ha hjälp att hitta kommersialiseringsstrategier som gör det möjligt att sprida plattformen eller hitta nya kundbehov som kan lösas med Inviwo.My First Smiles


En teknik som gör det möjligt för blivande föräldrar att kunna se sitt framtida barn i 3D-bilder i samband med en traditionell ultraljudsundersökning. Ett minne som de sedan kan dela med sig sina till nära och kära. Hur ser en affärsmodell ut som gör det möjligt att lansera My First Smiles och hur ser erbjudandet till användaren ut?


Avknoppningsprojekt från Saab Ventures

Saab Ventures har ett avknoppningsprojekt inom bildanalysalgoritmer för automatisk identifiering av cancertumörer tillsammans med Karolinska Sjukhuset. De behövde affärsutvecklingsinsatser för att hitta sin affärsmodell och go-to-market-strategi


Ta chansen att bli den drivande nyckelpersonen i en innovativ tech-startup!

Ansök till programmet