Tova Persson fick under Sommarmatchen till sig utmaningen att få igång gammal forskarutrustning och undersöka hur den kunde användas inom vården. Genom stort eget ansvar, nyfikenhet och mycket research ledde Sommarmatchen till ex-jobb och slutligen en CTO-tjänst på PU sensor.

Varför sökte du sommarmatchen?

Jag ville ha ett sommarjobb där jag faktiskt fick arbeta med något som hörde ihop med det jag pluggade. Att bli matchad med ett projekt från forskningen på LiU kändes roligt och utmanande.

Hur upplevde du upplägget?

Det var ett upplägg som lät mig utvecklas massor under de veckor jag arbetade, mycket eget ansvar och sökande efter information, men det fanns även chans att bolla med handledare och de andra som jobbade med andra sommarmatchen-projekt.

Vad fick du till dig för case?

Jag fick en gammal forskningsutrustning som tagits fram för att undersöka microcirkulation och trycksår (liggsår). Den hade inte använts på flera år. Jag skulle i stort sett få den att fungera och förstå mig på den, och se hur tekniken kunde vidareutvecklas för att bli en produkt som kan användas inom vården.

Hur kom det sig att du arbetade vidare med det?

Efter sommarmatchen blev jag tillfrågad om jag ville göra exjobb som  en förlängning på sommarmatchen-projektet, vilket jag gjorde tillsammans med en klasskompis. När vi var klara blev jag tillfrågad om jag ville arbeta vidare med PU Sensor som anställd. Eftersom att jag gillar både att arbeta med teknik som förbättrar hälsovården och att lära mig nya saker så passar det här arbetet mig väldigt bra.

Vad gör du idag?

Idag arbetar jag som teknik- och utvecklingsansvarig på PU sensor.

Varför skulle du rekommendera andra att söka?

Sommarmatchen är ett intressant och roligt sommarjobb, och man får med sig erfarenheter och träffar personer man förmodligen inte hade fått annars.

Läs mer om sommarmatchen, och hur du ansöker >>